Kajakaštvo

Kajak šola in izlet s kajakom

Osnove kajakaštva usvojite že z nekaj vloženega truda, ki se vam bo povrnil hitro in naraščujoče z vsakim ponovnim stikom kajaka in vode. Za začetek je dovolj pozitiven pristop in avanturistični duh, to znanje pa lahko kasneje prenesete na vse konce sveta, saj ste v kajaku sam svoj gospodar. Naš kajak tečaj vas bo ob zvokih, precej drugačnih od vsakdanjih stresnih prometnih zamaškov in pisarn, pomiril, prizemljil in vas resnično zbližal z naravo. To so trenutki, v katerih si s prijatelji delimo neopisljive občutke estetike, vznesenosti, malček strahu, predvsem pa radosti. Kajakaštvo ponuja nov način življenja, ki se v Soči po divjih vodah razteza od mirnih predelov za začetnike, do tehnično zelo zahtevnih odsekov in vseh vmesnih stopnjah.

Kajak tečaj primerno prilagodimo manjšim otrokom, saj želijo naši odlični kajakaški učitelji podariti kar največ znanja vsem starostnim skupinam na zabaven način. Vedno znova vam bomo nudili nove izzive.

Aktivni Planet vam ponuja več kajakaških programov. Od vodenega izleta, ki traja nekje uro in pol, do večdnevne kajak šole, katere seansa vzame okoli dve uri. Po petih dneh kajak šole je večina učencev v spremstvu mentorjev sposobna veslati na delih reke s težavnostno stopnjo III.